martes, 23 de febrero de 2010

ELS ENCANTS VELLS DE BARCELONA


Els Encants Vells de Barcelona, o Fira del Bellcaire, està situat a la Plaça de les Glòries Catalanes i pots trobar  tota mena d'articles curiosos, de segona mà, antiguitats, tecnologia... és un mercat brocanter i recorda a les Puces a Paris o el Rastro a Madrid. 
Disposa d'un espai de 15.000 metres quadrats  i cada setmana reb uns 100.000 consumidors. Obre les serves portes al public el dilluns, dimecres, divendres i dissabte, des de primera hora de matí fins ben entrat el vespre. Hi ha subhasta pública de mercaderies cada dilluns , dimecres i divendres de 7 a 9 del matí.  

És un lloc ideal per passejar i copçar l'ambient més popular i cosmopòlita de Barcelona, podem trobar tota mena d'articles a molt bon preu: joguines antigues, roba, llibres... una botiga dedicada a les pedres i fòssils, una altra dedicada a la confecció tradicional de puntes, tecnologia actual i antiga... també hi ha bars i restaurants típics on recuperar forces per continuar buscant. 

Tenim dades de que la Fira de Bellcaire va ser fundada al 1375. Van ser traslladats al 1929 de la Creu Coverta fins a la Plaça de les Glòries degut a la cel.lebració de l'Exposició Universal.
Actualment està pendent de definir la seva próxima ubicació, de fet es parla de la Monumental, ja que el projecte 22@ té prevista la renovació per tal de dinamitzar la Plaça de les Glòries.

 Vista de la Torre Agbar des dels Encants

jueves, 11 de febrero de 2010

BARCELONA: OLD TOWN AND NEW TOWN

Barcelona was founded 2.200 years ago by Romans, and the political center of the city is still the same. From the Roman City they developped the Medieval City and after the destruction of the wall in the middle of the XIX century they built the Modern City following the grid plan by Ildefons Cerdà, we call the new neighbourhood  Eixample, enlargement.


Ciutat Vella means in Catalan Old Town, the red line is the perimeter of the Medieval Wall torn down in  1859


The grid plan by Ildefons Cerdà , the black area of the map is the Barcelona Old Town


Two pictures from the two Barcelonas, the fisrt one medieval narrow street in Ciutat Vella, the second one Passeig de Gràcia wide and elegant avenue in the grid plan of the Eixample.


So visit Barcelona is a short stroll of 2.200 years, in less of 30 minuts walk you can visit Roman buildings, Gothic cathedral, Art Nouveau theater and modern skyscraper in 22@ neighbourhood.





lunes, 8 de febrero de 2010

El Paral.lel reviurà aviat

L'altra dia tot preparant una ruta pel Poble Sec amb la meva col.lega Glòria, varem tenir l'oportunitat de conèixer al Paco Pàmies, propietari del Bar Loco Loco Paralelo, al costat del Teatre Victoria, i un enamorat de l'antic Broadway Català.
El Paco ens va posar al dia del que es prepara en aquesta avinguda tan emblemàtica de Barcelona:

  • L'antic Teatre Espanyol i desprès Estudio 54, torna a obrir les seves portes amb un projecte que es dirà Arteria Paral.lel, més 3.400 metres quadrats de superfície, acondicionats per acollir múltiples activitats, en combinació amb propostes gastronómiques i una gran representació de las diferentes arts teatrals, audiovisuals, circ, música i presentacions d'empresa. El 23 de febrer Dagoll Dagom inaugurarà aquest important complexe cultural amb Nit de Sant Joan


  • D'altra banda el El Molino continua la seva reforma i una vegada acabada podem dir que recuperarem part de la nostra memòria històrica més recent. 

El Paral.lel era la frontera amb la muntanya de Montjuïc i és el límit del Plà Cerdà, de fet el Poble Sec és un barri que creix sense una planificació robant terreny a  Montjuïc.

Ja a finals del segle XIX i a principis del XX, el Paral.lel, conegut com el Broadway barceloní, animava les nits del barri i de tota la ciutat, amb els seus espectacles i music-halls, mentre que Montjuïc brindava la tranquil.litat que irradiava la seva vegetació, encara que també animava les tardes amb els seus famosos berenadors. Al Paral.lel van arriva a haver-hi 89 locals d'espectacles i va ser un dels llocs més animats de tota Europa. A finals de la dècada dels 80 el Paral.lel perd part de la seva vida nocturna a favor d'altres zones de la ciutat. És il.lusionant que l'ajuntament de Barcelona i empresaris uneixin esforços per tal de revifar aquesta avinguda emblemàtica de la ciutat.

jueves, 4 de febrero de 2010

La Confitería Bar de Copas


La Confiteria está en la calle Sant Pau, muy cerca del emblemático Paralelo. En la foto observamos parte de la decoración que hay detrás de la barra, el reloj de estilo modernista es una preciosidad.
La Confitería es uno de los locales modernistas que aun se conservan en la ciudad de Barcelona, no es de los más conocidos, y quizá po eso, conserva un ambiente auténtico, entre bohemio y canalla. Está abierto durante el día y hasta altas horas de la noche. 

Tiene una barra acogedora, mesas discretas para enamorados y también mesas para solitarios con grandes ventanales sobre la calle.


Este local te traslada a principios del siglo XX ya que la decoración modernista está en perfecto estado. También he de decir que el ambiente que genera la clientela y los camareros me resulta peculiar, divertido y con un punto canalla. Es un local de copas altamente recomendable.